CIASTKA DROŻDŻOWE
tradycyjnie na mleku, bez spulchniaczy.
Bułka z ciasta drożdżowego w towarzystwie maślanej kruszonki lub maku niebieskiego.
Delikatne ciastko z tradycyjnego ciasta parzonego, smażone na smalcu i wykończone słodkim lukrem.
Tradycyjne ciastko drożdżowe z dodatkiem dużej ilości soczystych borówek amerykańskich.
Połączenie ciasta półfrancuskiego z cynamonem oraz słodkimi rodzynkami sułtańskimi i delikatną warstwą lukru na górze.
Tradycyjne ciastko drożdżowe z dodatkiem delikatnego budyniu waniliowego, wykończone maślaną kruszonką oraz słodkim lukrem.
Naturalne ciastko drożdżowe z dodatkiem dżemu wieloowocowego z polskich owoców, wykończone delikatną warstwą maślanej kruszonki oraz słodkiego lukru na górze.
Tradycyjne ciastko drożdżowe na mleku z polskimi jabłkami prażonymi, wykończone warstwą chrupiącej kruszonki oraz delikatnym lukrem.
Połączenie tradycyjnego ciastka drożdżowego z maślaną kruszonką i słodkim lukrem.
Połączenie naturalnego ciastka drożdżowego ze świeżo zmielonym makiem niebieskim i delikatną warstwą słodkiego lukru na górze.
Tradycyjne ciastko drożdżowe z dodatkiem dużej ilości świeżych malin.
Ciastko drożdżowe połączone ze świeżo mielonym twarogiem aromatyzowanym pomarańczami, wykończone delikatną warstwą lukru.
Połączenie tradycyjnego ciasta drożdżowego z delikatnym farszem z pieczarek.
Ciastko drożdżowe z ręcznie zawijanym nadzieniem o różnych smakach, tradycyjnie smażone na smalcu, wykończone delikatnym lukrem.
Naturalne ciastko drożdżowe z nadzieniem różanym, tradycyjnie smażone na smalcu, wykończone warstwą słodkiego lukru.